Em plau donar-vos la meva més cordial benvinguda a la pàgina web de l’Ajuntament de Sant Pere Sallavinera, on trobareu informació de tota mena del municipi que m’honra presidir i presentar-vos.

Mitjançant aquesta web podreu fer una estada virtual pel nostre poble, però també estem davant un instrument de servei als ciutadans. Per fer possible aquests dos objectius esperem les vostres aportacions i suggeriments.

Confiem que aquesta nova pàgina serveixi per enfortir el lligam entre els ciutadans i per apropar a tothom a la cultura, convivència i tradicions del municipi de Sant Pere Sallavinera.

Maties Bosch Bacardit, Alcalde.

El terme de Sant Pere Sallavinera amb 21,95 km2 s’estén pel vessant sud del turó de Boixadors. L’element més característic d’aquest municipi és el de Boixadors, documentat des de l’any 1014. Situat a 848 m d’altura, és visible des de gairebé tota l’Alta Anoia. De tot el complex, resta en bon estat l’església del segle XI i una esvelta torre.

Com gairebé tots aquests municipis, la població, 162 habitants, viu repartida en diversos nuclis rurals com ara Sant Pere Sallavinera, la Llavinera, la Fortesa, Boixadors i la Querosa, i en cases de pagès aïllades. El terme municipal és poc uniforme, amb grans contrastos paisatgístics. És l’única població de la zona que té una important massa forestal.

Les principals activitats econòmiques són l’agricultura, la ramaderia i el turisme rural.